Как да организираме бързо почистване на дворове и градини

Ако се питате как да  организирате бързо почистване на дворове и градини, сега ще ви разкрием тайната… Има много причини, поради които искате бързо да приключите с почистването на градината или защо предпочитате градина, която по своето естество и организация е много лесна за поддръжка.

Как да организираме бързо почистване на двор и градина

Каквито и да са аргументите, които не ви оставят много време за градинарство, ето какво можете да направите за бързи резултати.

Определете стъпките, които ще следвате

Започвате ли с подреждането на всички неща, които не са на мястото си, или преминавате направо към същинското почистване? Би било идеално да организирате малко градината или двора, преди да почистите праха и мръсотията и преди да съберете листата и да косите тревата. Това обаче е вид решение, което зависи от стила и ритъма на работа на всеки от нас, но и от размерите на пространството, в което работите. Важно е, от самото начало да определите, какви ще бъдат стъпките: това ще ви помогне да се вместите навреме. Дори да не успеете, винаги може да разчитате на Фирма за почистване на дворове.

Подгответе таймера

Изглежда като съвет, взет от книгите за управление на времето, но истината е, че ако наистина не може да се грижите твърде много за почистването и няма на кого да поверите задачите, ще трябва да вземете предвид всички стъпките, които носят ефективност.

Не е необходимо да следите часовника на всеки 5 минути, но е препоръчително да си изградите малък план, в който определяте, колко време ще отделите за всяко действие. Достатъчно е да направите това, веднъж и да повтаряте сценария за всяко следващо почистване, така ще създадете рутина.

Използвайте машина за миене под налягане

Независимо, дали искате да премахнете праха от храсти и растения, пътеки, инструменти или градински мебели, или искате да измиете колата си, такава машина за миене под налягане ще ви помага повече от маркуч, свързан директно към източника на вода. При това не е голяма инвестиция.

Това е така, защото това е професионален уред, специално предназначен за дворове, градини, работилници или перални, който премахва мръсотията по-бързо и по-ефективно, благодарение на натиска. Предимствата на подобно решение са свързани не само с ефективността на времето, но и с намаляване на физическото усилие.

Заменете метлата и греблото с прахосмукачката за листа

Ако използвате професионално и бързо решение, като това по-горе, за премахване на прах и упорити следи от мръсотия, защо не направите същото и за събиране на листа? Изберете вентилатор или прахосмукачка за листа, които ви помагат да завършите всичко навреме и с перфектни резултати. По този начин ще си гарантирате, че няма да оставите нищо, дори и на най-труднодостъпните места в градината и двора.

Създава място за съхранение на растителни остатъци

Ще се движите много по-бързо, ако разделите градината си не само според това, което искате да засадите в нея, но и като вземете предвид начина, по който почиствате. В този смисъл изберете място, където ще събирате, всеки път, тревните остатъци. За целта използвайте специални кутии. Така ще имате и място за градински компост – естествен тор, получен от клони, листа, слама, дървени стърготини и др.

Изберете морава и жив плет

Две декоративни решения, които са и изключително практични, поради тяхната издръжливост. Така трябва да изберете да засадите тревни площи и вечнозелени живи плетове. По този начин, вие ще имате добре организирана градина, винаги изглеждаща свежа и значително ще опростите процеса на почистване. Много от слабите места на вашата градина вече няма да бъдат толкова видими. Това се дължи на обилната зеленина, която има този ефект, коригирайки цялостното впечатление.

Източник на съвети: ИЗВОЗВА.СОМ

Scroll to Top