Как да се отървете от отпадъците, без да си изцапате ръцете

Ситуациите, когато спешно трябва да изнесете стари мебели, боклук, ненужни вещи и отпадъците от строителни дейности, като цяло от апартамент или частна къща, не са толкова редки.

Например, продадохте апартамент, премахнахте минималните необходимите неща от там, но купувачите трябва да оставят напълно свободно и чисто жилищно пространство. Или, напротив, сте закупили апартамент на вторичния пазар и от старите наематели е останало абсолютно безполезно наследство. И така, добре е, ако например от стария боклук в апартамента са останали само няколко фотьойла и порутен бюфет. Тогава ще е напълно възможно да го направите сами. Ако жилището не е било заето от маргинализирани лица и така от дълго време, новите собственици могат да се свържат спокойно със специализирана служба, която е свикнала да работи в нехигиенични условия.

Кой го прави – Извозване на боклука

Днес професионалните сметоизвозващи услуги като чистачи.соm станаха не по-малко търсени от хамалските услуги. Това е удобно, защото предлага събиране на отпадъци от апартаменти. За целта вие се обаждате, екип от товарачи идва при вас, натоварва боклука в контейнер и го извозва на сметището.

Но, както в случая с хамалските компании, нивото на тези услуги се различава с порядък. Извозването на боклука се предлага от частни екипи с товарен превоз и повече или по-малко организирани компании с диспечерски услуги. Такива разполагат със собствен автопарк и големи компании, с наистина добро техническо оборудване и корпоративен контрол на качеството. Цената на извозването на боклука в повечето от тези услуги се изчислява въз основа на крайния обем. Списъкът с услуги, броя на участващите товарачи и времето, което работят.

Към кого да се обърнете и какви услуги да поръчате – зависи изцяло от предстоящия обем на работа.

Как да изберем фирма по събиране на отпадъци от апартаменти

Много фирми, предлагащи сметоизвозване, не са нищо повече от посредници. Особено в големите градове. Такива фирми приемат поръчка, дават я на частни екипи и шофьори със собствени превозни средства, като получават свой процент от това. Частните собственици са добър бюджетен вариант, ако не се планира технически сложна работа. Такава като например за демонтиране на стари водопроводи или електрическо окабеляване. Няколко товарачи ще се справят с извозването на торби със строителни отпадъци. Те ще помогнат за разбиването и натоварването на стари мека мебел в товарния автомобил.

Колко струват услугите събиране на отпадъците от апартаменти

По правило работата на такива екипи се заплаща на час. Следователно поръчването на един товарач често няма смисъл, тъй като той просто няма да може да извади общи и тежки предмети от апартамента. Двама товарачи ще свършат работата бързо, без да губят много време.

И все пак, ако апартаментът е в нехигиенично състояние, както и ако е необходимо да се извършат демонтажни работи, по-добре е да се обърнете към професионални изпълнители. Те трябва да разполагат с обучени екипи и с добро оборудване и собствен автопарк.

Наемането на професионална сметоизвозваща фирма не означава големи разходи. Поради доброто оборудване и високата скорост на работа, крайната цена на услугата може да бъде дори по-ниска, отколкото при поръчка на екип от частни лица.

Какво може да се поръча

Големите специализирани служби за събиране на отпадъците от апартаменти обикновено предлагат услуги в пакет. Тоест, без значение, в какво състояние е бил апартаментът първоначално, в края на заниманието ще получите чиста стая, подготвена за по-нататъшни ремонти. Професионалните компании поемат най-пренебрегваните случаи – дори за апартаменти, обитавани преди това от клошари или самотници. В тези услуги можете да поръчате:

Извозване на боклука

Събиране, опаковане, изнасяне от обекта и извозване на боклуци – стари дрехи, текстил, книги, съдове, лампи и др.

Демонтаж на мека или корпусна мебел, включително вградена.

Демонтаж на стари ВиК инсталации, радиатори, вани и санитария, тръби, врати, дограма и балконски блокове.

Демонтаж на стари плочки, тапети, пластмасови плоскости, подови настилки.

Къртене на прегради от гипсокартон, азбестоциментови плочи, тухли, пеноблокове и други материали.

Санитарна обработка и почистване на помещенията след демонтаж и сметосъбиране.

Извозване на боклука до сметището.

В зависимост от вида и количеството на отпадъците, големите фирми предлагат за товарене или микробуси с различна вместимост, или контейнери за смет. Ако дребният и насипен боклук е опакован в чували, тогава няма фундаментална разлика между поръчката на микробус и контейнер. Отворените кошчета са удобни в случаите, когато от апартамента се изнася голямо количество неопаковани строителни отпадъци. Такива може да са фрагменти от дъски, прегради, плочки и други строителни отломки.

Източник: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5.

Scroll to Top