Съвети как да организирате почистване на дворове

Като собственик на жилище вероятно знаете от първа ръка, колко бързо чистото пространство може да стане мръсно и неорганизирано. Това е особено вярно за външна зона, на която се обръща по-малко внимание или рядко се дава приоритет, когато става въпрос за почистване и организиране. Е, време е да променим това. Не позволявайте усилията ви по почистване на дворове да отидат напразно. Организирайте и пространството!

Ето няколко полезни съвета за организиране и почистване на дворове:

Дръжте градинските инструменти далеч

Колкото и да е удобно да разполагате с градински инструменти. Такива може бързо да вземете и да започнете работа. Те ще направят задния ви двор да изглежда неподреден и разхвърлян. Ако нямате навес или ъгъл, където да организирате вашите градински инструменти и друго оборудване, помислете за близко място за съхранение, като гаража.

Направете си кошара за игра

Разпръснатите играчки из задния двор не са необичайни, когато имате малки деца, но с кошара те ще бъдат насърчени да останат в това пространство и ще имате по-малко да подреждате в двора всеки ден!

Инсталирайте стенно съхранение/органайзери

Вместо да претрупвате подово пространство, използвайте гола външна стена, като инсталирате помощни средства за съхранение/организиране под формата на рафтове и стенни куки. Тук могат да се съхраняват и организират различни артикули, включително навит маркуч за вода, бидони за вода, торове и др.

Използвайте

Все ще има от нещата, които може да съхранявате в количка. Такива включват основни или малки градински инструменти, хартиени кърпи, почистващи препарати, прибори за хранене, пластмасови чаши, подложки за чаши и др.

Създаване на граници

Вместо да оставите различни зони от задния двор да се слеят в едно цяло пространство, създайте граници около всяка секция, за да ги разделите. Може да използвате тухли или павета, за да ограничите вашата зона за сядане, градина, лехи с растения/цветя, зона за барбекю, детска площадка и т.н.

Идеи за декориране на задния двор

За пълно преобразяване на задния ви двор, помислете за промяна на нещата и актуализиране на декора.

Ето няколко прости, но ефективни съвета, дадени ни от https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove, за да направите задния си двор отново да изглежда прекрасен и нов.

Добавете пергола

Решетката е красив начин да оформите задния си двор. Може да се използва като вход към вашия кът за сядане и допълнително декориран с пълзящи растения и/или лампички. Вашата пергола може да бъде направена от различни материали, но ние предлагаме да се придържате към темата на вашите външни мебели за двора и други принадлежности.

Включете удобни възглавници

За да създадете топла и приветлива атмосфера в задния двор. Облечете столовете си с удобни възглавници и декоративни възглавници. Изберете шарки и цветове, които ще допълнят стила на мебелите, като същевременно добавят към уюта и приветливата атмосфера на пространството.

Планирайте вертикална градина

Една от най-добрите идеи за малък заден двор е да планирате част от градината си вертикално, вместо да заемате повече място. Може да използвате дървена палета или монтирана на стената решетка, за да създадете напълно функционална вертикална градина, която служи и като декоративна фокусна точка.

Задайте тона с осветление

Видът осветление, който избирате за задния си двор е всичко. Той задава тона на цялото пространство, така че е препоръчително да търсите опции, които са топли и декоративни, но не прекаляващи. Не забравяйте, че осветлението също трябва да е функционално.

Направете каменна пътека

Ако нямате павирана пътека между предния и задния двор, помислете за поставяне на плочи от готов камък, за да създадете такава. Тези типове пътеки не са предназначени да бъдат еднообразни, но определено имат висока естетика. Като алтернатива пешеходна пътека с камъчета, водеща до задния ви двор, също е чудесен начин да придадете естествен, но смел вид.

Боядисайте оградата

Както споменахме по-рано, оградата е фонът на вашия заден двор. Следователно е важно да го поддържате в най-добрия си вид. Докато някои собственици предпочитат оградата им да остане естествена само с прозрачно покритие, за да я предпази от атмосферни влияния и насекоми. С течение на времето излагането на слънчева светлина и външни елементи правят оградата да изглежда изтъркана. За щастие, това може лесно да се противодейства пласт боя, за да озарите целия двор. Може дори да наемете местен художник да нарисува стенопис от едната страна на оградата за драматичен вид!

Разбираме, че преобразяването на задния ви двор е доста голям проект „Направи си сам“ и затова споделихме това систематично ръководство за ефективно почистване на дворове, организиране и декориране на дворове. В края на проекта сме уверени, че ще бъдете напълно доволни от резултатите!

Източник: izvozvane.com

Scroll to Top