Тренирайте мозъка си с рисуване по номера

За да развивате постоянно умствените си способности, достатъчно е да започнете интересно хоби и да го правите по-често.

Все още ли развивате мозъка си?

Предлагаме ви да проучите, какви хобита помагат на мозъка да работи по-бързо и по-добре.

Поръчайте си от Estela.bg картини по номера!

Ето някои хобита, които насърчават образуването на нови невронни връзки в мозъка. Това от своя страна, това му помага да работи по-бързо и по-добре.

Свирене и музика

Може би смятате, че само спортните дисциплини умеят това, но свиренето на музикални инструменти създава нови връзки в мозъка. Може да опитате и сами да се уверите в това.

Четене

Способността за решаване на проблеми се подобрява, способността за работа с информация, намиране на необходимите знания и прилагането им на практика се развива. Читателят е по-добър в откриването на модели, разбирането на процесите и правилното тълкуване на чувствата на другите хора.

По време на работа тези умения ви позволяват да разберете по-добре как се случват определени неща и в резултат на това да управлявате по-добре нещо.

Физическа активност и редовни упражнения

Някои учени смятат, че заседналият начин на живот има обратен ефект. Те пречат на разкриването на потенциала на нашия мозък. Ето, защо тренирайте поне 3 пъти седмично.

Научете нов език

Говоренето на няколко езика подобрява мозъчната функция, отговорна за управлението на вниманието. Това означава, че ще ви бъде по-лесно да се справяте със сложни умствени задачи като планиране или решаване на проблеми.

В допълнение, владеенето на поне един чужд език има положителен ефект, върху способността за контролиране на околната среда и по-добро задържане на вниманието върху процесите, протичащи наоколо.

Натрупвайте знания и повтаряйте наученото

Прилагайте метода на натрупване на знания в живота и работата си: спестявайте частиците информация, които получавате всеки ден. Напишете цитати от книги и запишете интересни фрази от разговори. Започнете да си водите дневник, в който ще записвате всичко, което привлече вниманието ви. И не забравяйте от време на време да препрочитате това, което сте написали, така че натрупаните знания да не изчезнат, а да се закрепят здраво в паметта ви. Един вид да се надграждат!

Накарайте мозъка си да работи

Когато нервните клетки реагират по нови начини, това подобрява невропластичността, което от своя страна ни позволява да погледнем нещата от различни гледни точки и да разберем причините, както и да повлияем на нашето поведение и емоции. Тук добра алтернатива е да опитате с рисуване по номера.

Научаваме нови модели и сами ще видите, как когнитивните способности се увеличават. Освен това хората с висока невропластичност са по-малко склонни към тревожност и депресия, учат по-бързо и помнят по-добре.

Медитирайте

Както можете да видите, мозъкът може да се развива безкрайно и вие да го превърнете в своя цел. Различните дейности стимулират различни части на мозъка, така че можете да изберете множество възнаграждаващи хобита и да работите, върху силните и слабите си страни едновременно.

Scroll to Top