Изхвърляне на стари мебели цени топ и нещата, по които да изберете добър гардероб

Когато вземете решение за обновяване на жилището с нови мебели и главно спалнята, то е време да планирате всичко в детайли. Започнете с изхвърляне на стари мебели цени.

Ако вече сте определили предпочитанията си, време е да разберете, какъв трябва да бъде дрешникът от гледна точка на специалистите.

Все пак тази мебел ще стои в спалнята ви не само за красота, но и за съхранение на вещи. Следователно не само външният вид и „влизането“ в интериора са важни, но и неговите специфични характеристики.

Какво точно да планирате:

Първо – простор

Само в началото изглежда, че всичките ви рокли, пуловери и т.н. се побират на два малки рафта. Реалността може да е много различна от представите ви. И така е добре, ако разберете това в магазина и се откажете от идеята за купуване „мини килер“. Но в крайна сметка прозрението може да дойде у дома! И, тогава една радостна покупка ще се превърне в тъжно събитие. Ето, защо е необходимо предварително да се оцени правилно ситуацията. Освен това признайте мисълта за появата на нови членове на семейството. Те също се нуждаят от място за неща и след година или две, едва ли ще искате да купувате нови мебели.

Второ, качеството и „замислеността“ на модела

Разбира се, можете да си купите артикул от фурнир в името на икономията, но няма да продължи дълго. Това означава, че спестяванията ще се окажат много съмнителни. Ето защо ви съветваме незабавно внимателно да проучите това, което харесвате. В крайна сметка в килера всичко трябва да бъде обмислено до най-малкия детайл.

Основен структурен материал

Основната структура на такива мебели в повечето случаи е изработена от дърво. Поне така казват продавачките в магазина. В действителност благородните дъбове и кленове най-често нямат нищо общо с нещата, продавани в търговските обекти. Вместо това се използват компресирани дървени стърготини – ПДЧ и MDF. Не казваме, че тези материали са ужасни. Не, те може да изглеждат красиви и да служат вярно дълги години. Но трябва ясно да разберете, че за тази цена на гардероб, такъв от естествен орех, например, никога няма да може да купите. Въпреки че, разбира се, истинското дърво е несравнимо по-добро от аналозите във всички отношения без изключение (освен може би за цената).

Механизъм за отваряне на врата

Механизмът за отваряне на вратата може да бъде два вида. Първият е метална рамка, в която има специален жлеб, където вратата се движи, върху ролки. Той е много популярен, защото има не много висока цена. И да, качеството е на ниво. Но, въпреки това, най-малкото „недоглеждане“ зад мебелите и то ще се счупи. В жлеба може да се натрупа прах, малки предмети да се забият там, освен това при силен удар вратата понякога просто изскача.

Вторият механизъм е много по-силен, вратата се движи по монорелсата. Благодарение на този дизайн гардеробът издържа много дълго време. Цената на такъв продукт е доста висока.

Колела на гардероба

Материалът, от който са изработени колелата, също има значение. Ако са изработени от метал, това е най-добрият вариант. Пластмасовите части с тефлоново покритие са по-достъпни и доста издръжливи. Елементите, състоящи се само от пластмаса, абсолютно не са подходящи за употреба. Може да сте сигурни, че след няколко месеца ще трябва да бъдат сменени.

Профили за движение на врата

Профилите, по които се движат вратите, могат да бъдат два вида. Първият е стомана. Такава се използва рядко, защото единственото й предимство е издръжливостта. Останалите характеристики, включително цената са сериозни. И така по-ниски от втория тип са от алуминий. Такъв профил ще ви служи 5 години.

Източник: chistachi.bg

Scroll to Top