Кухни Ирим – материали на изработка и сравнение с други кухни

Ако все още се питате, защо е толкова важен материалът на изработка на вашите кухни Ирим, веднага ще ви запознаем в детайли.

Най-популярните и бюджетни материали, от които се правят кухните днес са ПДЧ и MDF. И при двата случая ще получите качествен кухненски комплект, отговарящ на екологичните стандарти.

Кухни Ирим – материали на изработка и сравнение с други кухни

За да предотвратите навлизането на прах и влага под кухненските мебели, ще е правилно да изберете кухненски модели със специално уплътнение. Можете да го поръчате заедно с шкафовете или да го купите по-късно.

MDF е най-добрият вариант за производство на фасади и кухненски кутии, тъй като може да е покрит с различни материали, например фурнир, пластмаса, акрил, емайл или фолио PVC.

MDF е доста евтин, докато структурата му е подобна на естественото дърво. В допълнение, различни импрегнации дават свойства на MDF, които са важни за агресивна кухненска среда. Те включват добра устойчивост на гъбички и мухъл, устойчивост на влага, добра толерантност при високи температури.

Как да изберем кухненски-материал

Ако не оборудвате кухнята си с вградени уреди, тогава не забравяйте да оставите отвори от по 2,5 см. Такива трябва да са разположени, между печката и съседните модули на кухненския комплект. Това ще защити вашите мебели и ще подобри вентилацията. За да предотвратите попадането на мазнини и хранителни частици в получената празнина, по-добре е да я затворите със специални подложки.

Ако решите да изберете гланцовите фасади за вашата кухня, имайте предвид, че оставят следи от капки и пръстови отпечатъци. Ето, защо ще трябва да ги миете постоянно. Матовите повърхности се почистват по-лесно.

Ако избраната кухня измежду кухни Ирим, има скъпи или нестандартни фасади, тогава, когато приемате поръчка, не забравяйте да проверите техните размери, количество, кривина, както и липсата на дефекти. В противен случай ще е много трудно да се справите с петната, след като откриете недостатъците.

Плот за маса

Дебелината на плота за работната зона трябва да бъде от 6 до 10 см, за масата за хранене ще са достатъчни 4 см.

Помнете, че работните плотове са създадени за максимално натоварване в порядъка на 23 кг.

Как да изберем кухненски плот

Най-практичният материал за направата на плотове е изкуственият камък. Той е много по-евтин и по-лек от естествените си колеги и в същото време е не по-малко издръжлив. С помощта на изкуствен камък можете да симулирате всяка порода и да създадете гладък плот с различни форми без видими ръбове и фуги.

Кухненска престилка

За да се предпази стената в работната зона от влага, изгаряне, пръски от мазнини и други видове замърсявания, върху нея трябва да се монтира кухненска престилка. Височината й е средно 48–60 см (в зависимост от височината на горните шкафове). По отношение на цена, качество и издръжливост идеалният материал за избор на правилния за направата на престилка за кухнята е керамиката. Него можете да използвате повече от десетилетие.

Как да изберем кухненска-престилка

С ограничен бюджет за обновяване на кухнята можете да комбинирате евтин кухненски комплект от кухни Ирим, в пастелен цвят. Такъв може да е допълнен с най-ефективната първокласна кухненска престилка. В този случай вкусът към вашия интериор е гарантиран.

И така, вие сте решили за размерите, материалите, избрали сте снимка на кухнята на вашите мечти. Какво друго е важно, за да изберете правилните кухни Ирим?

Пропорциите са от голямо значение! Те са важни за красива кухня и качествен дизайн. Чекмеджетата и мебелите, които са най-приемливи за комфорт, трябва да бъдат кратни на 15 см (30, 45, 60, 75 см).

За да изберете правилната кухня, не забравяйте да изчислите разстоянието от кухненския комплект до останалите мебели, като вземете предвид отварянето на вратите на шкафа.

Когато избирате цветове за кухненския комплект, можете да се ръководите от правилото „тъмно дъно – светло горно“, но можете да направите обратното или дори да изберете наситени и ярки цветове.

Ако има избор между шарнирни на врати на шкафове и кухненски чекмеджета, по-добър избор е да се даде предпочитание на последното. По този начин вътрешното им оформление ще се вижда веднага, докато ще трябва да отворите шкафовете наполовина. Много е неудобно да поставите малко чекмедже за прибори в по-голямо чекмедже. В този случай всеки път ще изпълнявате действието два пъти, а това, бихте могли да направите веднъж.

Невъзможно е да изберете правилната кухня, без да обърнете специално внимание на разнообразието от механизми, с които се отварят шкафовете и чекмеджетата. Например, използването на автоматични затварящи устройства за врати може да е необичайно за вас, но в същото време удобно при отваряне и затваряне. Когато избирате непроверени модни джаджи, помислете за тяхната функционалност. Може би липсата на дръжки на шкафове или чекмеджета ще ви създаде известен дискомфорт. Има ли смисъл да следваме модните тенденции или си струва да се доверите на класически технологични решения.

Ако решите да изберете вграден хладилник, не забравяйте, че декоративните облицовки и стелажите заемат определено място. Така, в сравнение с конвенционалния хладилник, вграденият няма да е толкова просторен, въпреки че ще заемат същото място. Това важи и за останалите уреди за вграждане. Време да се запознаете с кухни Ирим отблизо!

Scroll to Top