Кратък наръчник на онлайн потребител

Като активен онлайн потребител, научете:

Как да започнете бизнес от нулата в интернет?

Трябва ви пълното ръководство за онлайн бизнес и като онлайн потребител ще се нуждаете от нашия кратък наръчник? Попаднали сте на точното място!

Съществуват много начини за отваряне на бизнес.

Може да започнете с изработка на онлайн магазин elenkov.net.

Много неща се промениха значително през 21 век – векът на цифровите трансформации и социалните мрежи. Сега абсолютно всеки бизнес не може да се конкурира, без промоция в интернет. В това отношение има два въпроса, на  които в края на тази статия можем да отговорим:

Мога ли да стана един от тези, които печелят пари в интернет, без да инвестират?

Колко бързо ще спечеля, ако не разбирам нищо от онлайн бизнес?

Започнете със списък, в който да отразите:

  • Опишете вашите умения и качества

Вземете лист хартия и напишете отговорите си на следните въпроси:

В коя индустрия работехте и се чувствате компетентни?

Какво е най-трудното умение, което сте придобили в кариерата си? Какви лични качества сте имали през това време?

В коя област сте специалист и какви най-често ваши приятели питат за съвет?

Какво бихте искали да правите през почивните дни, с изключение на почивка и партита?

Помислете още какво обичате да четете?

Какво правите като никой друг?

Кое е най-голямото ви постижение, в професионален и личен успех, с който се гордеете?

Колко трябва да спечелите, за да се чувствате комфортно и уверено?

Колко часа бихте искали да посветите на ежедневната работа? Или искате да получавате пасивен доход?

Вие сте соло или екипен играч? Предпочитате да работите в офиса или дистанционно?

Определете идеалния продукт.

След това ще имате списък с продукти или идеи, проверете ги в тенденциите на Google. Трябва да знает, колко хора по света търсят в интернет и какви комбинации от думи използват.

Намерете точки на контакт

Анализирайте първите два списъка и разберете какво ги събира. Няма лесни отговори, в противен случай всеки би бил страхотен бизнесмен.

Бъдете креативни и използвайте всички възможни опции.

Възможност

„Повечето хора пропускат възможността, защото е облечена в комбинезон и прилича на работа!“ – е казал Томас Едисън

Инструкция

Повечето предприемачи грешават, като имат предвид своите лични интереси, а не нуждите на клиентите. Не може просто да следвате убеждението си и да се надявате, че някой ще ви даде парична подкрепа.

  • Има занчение и това как да разберете истинските нужди на вашата целева аудитория.

От друга страна, ако правите това, което не ви интересува, мотивацията ви ще ви остави още по-рано. Много успешни бизнесмени признават, че няма да чакат дори първите резултати, ако стартиращите не им донесат удоволствие.

Някои хора никога не започват своя бизнес поради страх, че никой няма да купува техните продукти. Те чакат твърде дълго и харчат много пари за безполезните допълнения към продукта. За да успее вашият продукт, услуга или блог, трябва да отговарят на нуждите на клиента и да го прави добре.

Много нови блогъри са толкова заети да създават съдържание и да привличат аудитория, че забравят монетизацията и не предлагат продуктите си на читателите. Не забравяйте, че не започвате създаването на блог заради блога, а заради бизнеса.

Също така се уверете, че вашата ниша не е прекалено обширна. Ако не разполагате с внушителен капитал за стартиране, трябва да се съсредоточите, върху решаването на един практически проблем. Например, ако решите да правите dropshipping, не се опитвайте да станете следващият Amazon и да продавате всичко от чорапи до телевизори. Няма да може да се конкурирате с такива гиганти.

Ако не сте намерили продукт във вашата ниша, който е подобен на вашия, който е успешно продаден – това е лош знак. Разбира се, няма да имате конкуренти, но какво, ако пазарът е мъртъв и освен вас няма нищо общо с този продукт? По-добре е да изберете ниша, в която вече има предприемачи с други продукти, така че да може да се конкурирате и да допринесете с нещо ново.

Когато създавате бизнес в интернет, уверете се, че вашата ниша ви позволява да правите покупки и продажби онлайн или включва филиал на маркетинга, генерирането на трафик и приходите от реклама или други подобни.

  • Бизнесът в интернет и кой може да успее в него

Онлайн бизнесът включва продажба на продукти или предоставяне на услуги по интернет. Той се различава от другите видове бизнеси по следния начин:

  • може да намалите разходите за наем и заплата;
  • това ви позволява да продавате всякакви стоки, да управлявате доставката и т.н;
  • на разположение е 24/7 по целия свят.

Смята се, че за да започне бизнес от нулата трябва да притежавате определени технически умения и задълбочени познания в областта на маркетинга. Реални истории доказват, че има изключения от това правило.

Ако дадената ви в наръчника информация по-горе ви се струва реализуема и близо до вашите разбирания, то готови сте и да стартирате изработка на уеб сайт.

Scroll to Top