Чиста работа: как бързо да почистите къщата

Ако е правилно да се извърши общо почистване в апартамента, то тогава за един месец или дори два пъти ще е достатъчно само да се поддържа чистота в него. Всичко, което е необходимо за това е да следвате няколко прости съвета.

План за почистване на всяка стая

За да може почистването на апартамента да отнеме колкото се може по-малко време, както и чистотата и редът, трябва да следвате определена последователност от действия.

Как да започнете почистване на апартамента?

Преди да пристъпите директно към почистването на отделните помещения, е необходимо да се измият прозорците във всяка от тях. Важно е да се премахнат всички големи текстилни изделия – покривки, завеси и покривки за пране. След това може да започнете да почиствате помещенията. Не забравяйте, че не е необходимо да правите цялата работа в един ден. Процесът може да бъде разделен на няколко етапа.

Всеки ден може да почиствате по една голяма стая. Така например кухня, спалня, хол, всекидневна, детска стая могат да бъдат разпределени за всеки ден от седмицата. В дните, когато имате малки помещения, като например баня, тоалетна, мокро помещение, килер, таванска стая, може да ги комбинирате по две за деня.

Ако в края на голямото сезонно почистване се окаже, че имате доста излишни мебели, които отдавна не ползвате, винаги може да потърсите специалисти за извозване по общини: http://obshtini.com/izvozvane-mebeli-stolichna-obshtina.

Общо почистване

Общото почистване се извършва поне веднъж на всеки шест месеца. Най-добре е да правите това, когато сменяте сезоните, т.е. през есента и пролетта.

 

 

 

 

 

Scroll to Top