Как да привлечем благосъстоянието на къщата с помощта на Фън Шуй?

Доктрината за Фън Шуй съдържа много препоръки за това как да се хармонизират различните аспекти на човешкия живот. Особено внимание обаче се отделя на начина, по който чрез прости пермутации се привлича богатство към къщата. Тези съвети са лесни за използване, а ефектът от тях е не по-малък, отколкото ако се използва директно, в която и да е китайска провинция.

Препятствия

Преди да отворите дома си за благополучие, трябва да премахнете препятствията, които не ви позволяват да бъдете успешен и уважаван човек. Странно, на първо място, те са най-често срещаните боклукчета, натрупани в помещения или килери. Колкото по-бързо старите неща, бъдат изхвърлени и изпратени до сметището, толкова по-бързо ще се преобрази мястото.

„Червен“ ъгъл

След като складът със старите неща вече не забавя потока от енергия на просперитет в къщата, може да определи зоната „отговорна“ за богатство. Това е югоизточният ъгъл на зоната и тук може да следите финансово състоянието на семейството и да го промените към по-добро. Обикновено този ъгъл е най-добре маркиран по в червен цвят. Това може да стане с мебел, украшение или символично изображение.

Обекти стимуланти

Притокът на богатство може лесно да бъде стимулиран чрез поставяне на „червения“ ъгъл на всеки символ, с цел просперитет от Фън Шуй. Един от най-ефективните и в същото време е доста трудни методи е да се разгледа възможността за създаване в юго-източната част на аквариума с течение у дома с нечетен брой рибки или дори фонтан. Но си струва да бъдете предпазливи. Това не трябва да се поставя точно пред вратата, в противен случай парите ще „изтекат през пръстите ви“. Може също така да поставите в ъгъла дървото на паричките или статуя с три жаби с монета в уста. Смятат се за знак за бързо обогатяване, ако някое жаба понякога изпуска монета.

Може също винаги да носите китайски монети в чантата, вързани с червена нишка – те привличат пари. Основното нещо е да вярвате в ефективността на такива знаци и не забравяйте да ходите на работа.

 

Scroll to Top