Кога да потърсите агенция за недвижими имоти

В процеса на покупка и продажба на недвижими имоти е важно да потърсите професионални съвети. Такива дават брокери и агенции за недвижими имоти.

Те предлагат и консултантски услуги, по време на които може да се обърнете за съвет и помощ по тези и други въпроси, които просто се оказват проблем за обикновения продавач или купувач на имот.

По време на консултацията можете да поискате съвети за всичко, което ви вълнува, от проверка на документи до съставяне на рекламна кампания или нотариална бележка. Ако е необходимо, консултацията обхваща и дейности като проверка на обекта и препоръки за подготвителни действия за продажба или изпълнение на фотографии за продажба. Може също така да се свържете с консултант по недвижими имоти на адрес: сайта на агенцията и в помощ при инспектиране на закупения обект или да проверите документацията.

Ако желаете да се консултирате, свържете се с по телефона или на електронна поща с брокера по недвижими имоти, обяснете своето желание и предоставете данни относно предмета на консултацията.

След това консултантът ще се запознае с материалите, ще намери отговори на вашите въпроси, ще отговори писмено и ще уточни времето на срещата.

Емоции около покупка-продажба на имот:

Предвиждайки факта, че и купуването и продажбата на жилища са много емоционални решения, трябва да припомним, че на първо място имат бизнес търговски характер. При сключването на всяка сделка човек се опитва да постигне най-добрите условия около сделката. Това се отнася и за сделките с недвижими имоти.

Продавачът желае да получи максимално максималната продажна цена, а купувачът – минималната. По този начин всяка от страните търгува в изгодна посока за цената. Често това се прави заради незнание или понякога умишлено търсят грешки и недостатъци на обекта и пазарлъци за намаляване на цените, както и добавянето на тагове за емоционалните стойности. От гледна точка на преговорите за цени, свеждането до минимум на чувството за самооценка и други важни неща за собственика не е добра тактика. Това обижда и в най-лошия случай може да доведе до отхвърляне на сделката поради емоционални причини. Тогава губещите ще бъдат и двете страни. По този начин е важно да откриете всички недостатъци и пропуски на закупения обект, без значение дали се касае за луксозни имоти или стандартен апартамент.

Едва тогава може да ги съобщите на продавача, а след това, в зависимост от ситуацията, да направите ценово предложение. За да може плавно да се извърши транзакция е разумно да се направи така, че да бъде привлекателна и уважаваща всички страни по един начин. В случая на възрастните и по-емоционалните участници, ще бъде добре някой да посредничи в преговорите. Безпристрастният човек, съсредоточен върху договарянето на сделка, оставя емоциите настрана и се занимава с факти и аргументи, което позволява по-добри компромисни решения.

По този начин е необходимо да открият всички недостатъци и пропуски на закупения обект и да бъдат съобщени на продавача. После, в зависимост от ситуацията, да се оформи ценово предложение. Така вече може плавно да се извърши транзакция и тя да бъде привлекателна и уважавана от всички страни по един начин.

 

 

 

 

 

Scroll to Top