Профилактика на климатици за дълъг срок на експлоатация

Един климатик спира да работи ефективно, когато по него има много мръсотията и натрупване. Пясъчните частици запушват бобините, а това може да доведе до сериозни проблеми. От запушени филтри до претоварени бобини, лятната топлина комбинирани с бури прах и пясък може да предизвика проблеми в цялата климатизация на дома с климатици Мултисплит Fuji Electric ROG18LAC2.

Филтрите работят най-добре, когато е налице неограничен въздушния поток. Когато филтърът е замърсен и задръстен, въздушния поток е сведен до минимум и това е лоша новина, както за самото устройство, така и за дома. Смяната на филтъра е сравнително лесна и може да се направи на месечна база през лятото.

Въздуха се движи през С бобина, а през А се охлажда и това може да доведе до влажна кондензация в самата бобина. Това може да е причини прах да се натрупа на пластове в самата бобината, а вероятно и да започне да образува плесени и други неприятни елементи в системата за въздух. Мръсните бобини намаляват въздушния поток в оборудването по този начин забавят работата на всички климатични елементи.

Лопатките на вентилатора също събират прах, особено след буря. Поддържане на бобината и вентилатора чисти изисква намесата на техник, защото тези части трябва да се почистват с помощта на специални химически разтвори.

Пръскането на открито в самата бобини с маркуч и прясна вода по време на бруталните летните месеци се препоръчва за профилактика. Серпентините също могат да се почистват редовно със специален химикал.

Проверете дали перки на вентилатора са повредени. Ако е така, трябва да се изправят, за да може машината да функционира правилно.

Климатикът трябва да се държи в почистен терен, не около близките клони, листа, висока трева и други препятствия, които могат да попречат на въздушния поток да се движи свободно. Без подходящо въздушното пространство навън, разходите по извършването на профилактика на климатика може да струват скъпо.

Планирайте предварително профилактиката си като се обадите на екип по техническа поддръжка на климатици.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top