Грижа за кожата при мъжете

Кой казва, че силните мъже не са суетни?! Суетни са и още как. Според проведена статистика само 72% от жените минаващи покрай огледална витрина биха се загледали в нея, как изглеждат, а 73% са суетните мъже, които го правят.

Даже според статистиките излиза, че кожата на мъжа е изложена на двойно по-голям риск от състаряване от тази на жената, но едва ли са на ясно.

Грижа за кожата при мъжете

Според италиански учени, кожата при мъжете се оказва застрашена, въпреки, че не е така фина, мека и нежна. И тя се нуждае от успокояване на чувствителна кожа, колкото и да не ви се вярва.

Една от причините това да е факт се оказва продължителното излагане на мъжа, на открито и без слънце защитни кремове.

Повечето мъже у нас използват единствено душ гел, пяна за бръснене и афтършейв, често дезодорант.

Днес медицина и козметика са така напреднали, че и силния пол има голямо многообразие от козметични продукти, сред които да избира, подходящите. Но преди това всеки „мачо“ трябва да осъзнае предимствата й и да оцени необходимостта да я използва, а тук на помощ могат да се включат техните нежни половинки. Било то със съвет, препоръка или само заради загрижеността.

Специалистите съветват, че и мъжът, както и жената трябва вечер пред лягане да измива нежно кожата на лицето си, използвайки подходящ гел. След това с тампон или с гола ръка да нанася тоник или тоалетно мляко в областта на лицето. И колкото и смешно да звучи, това не е нещо срамно. Това е начин всеки представител на мъжкия пол да покаже загрижеността си към външния вид.

За поддръжката на маникюра на мъжа, от хигиенна гледна точка, всеки го прави. Естетиката трябва да е заложена у самия „мен“, не говорим за употреба на лакове, но ножичка или нокторезачка, подхранващ крем, пила, могат значително да подобрят вида на ръцете, особено ако професията му ги излага на показ.

Съвременната козметика в грижа за мъжката външност предлага и редица допълнителни продукти, сред които са депилиращи кремове, крем за лице при мъжете, антиперспирант, енергизиращ тоник и т.н. Качественият и марков парфюм ще засили усещането за истински мъж, а кой може да оспори това твърдение?!

Scroll to Top