Още един продукт за почистване

Прекарвате много от времето си в хола. Ето защо тази стая трябва да бъде за по-чиста, без прах и мръсотия стая. Мястото трябва да се почисти, като се използват безопасни и екологично чисти почистващи продукти. Повечето почистващи продукти съдържат опасни съставки, които обикновено не са посочени на етикетите. Един от най-добрите начини да спрете да използвате почистващи продукти, намиращи се в магазините е да започнете да правите свои собствени. Това дори е далеч по-малко скъпо и също толкова ефективно.

Повечето съставки за домашни почистващи препарати могат да се намерят в кухнята ви. Тези продукти също могат да бъдат намерени в супермаркетите или в магазините за натурални храни. Някои могат да бъдат поръчани онлайн. Вижте и онлайн за услуги по почистване след смъррт, например.

Преди да направите свои собствени почистващи продукти, закупете няколко бутилки спрейове. Купувайте само качествени бутилки, които можете да използвате много пъти. Уверете се, че сте етикетирали вашите смеси. Независимо дали купувате домашно или от магазин, съхранявайте продуктите далеч от деца. Всички почистващи средства трябва да се държат на високи места или да се заключват в шкафовете.

Първо, събирайте всички вестници, стари списания и ги хвърлете в кошчето за отпадъци. След това събирайте очилата и съдовете около стаята и ги изхвърлете или в съдомиялната машина. Започнете почистването си с прах с влажна кърпа. Избършете рамката на картината и огледалата. Можете да направите смес от 1 чаена лъжичка зехтин на 1/2 чаша оцет и да го нанесете с мека кърпа. Имайте предвид, че докато оцетът е влажен, той има лек аромат, когато е сух, той не оставя миризма. Макар и естествени, почистващите продукти могат да раздразнят кожата ви, затова използвайте ръкавици.

Не забравяйте да полирате мебелите си. Смесете зехтин и оцет в съотношение 1: 1 и полирайте с мека кърпа. Почистете прозорците си. Поставете 3 супени лъжици оцет на 1 квадратна вода в бутилката. Разклатете добре. След това вакуумирайте основните транспортни зони.

Използвайте екологично чисти почистващи продукти! Защитете вашето семейство!

Scroll to Top