Топ класаиция на опасните препарати за дома

Отговорността за предотвратяване на опасни ситуации със силно отровни почистващи препарати се пада на родителите. Ако сте помислили за обезаопасяване на котлони, ел. уреди, контакти, остри ръбове по мебелите, ниска преградна стена на балкона, хлъзгави плочки, то превенция срещу отравяне също трябва да има.

За щастие силно отровните химии с които почистваме дома имат лоши миризми, неприятен вкус и пр. Децата често, макар и опитали ги плюят и бързат да се „похвалят“, че са погълнали от „храната за цвтя“, „хапечето на баба“ или „извитото шишенце в банята“, с което миете WC-то. Това, което за вас е познати и безинтересно, за малчуганите е нов свят, които откриват с голямо вълнение и любопитство. Научете повече за цени на услуги, когато планирате да наемете такива.

Домакинските средства за почистване – всички те са опасни. Съдържат силни отрови или киселини и с оглед на предназначението им в никакъв случаи не са нежни, при контакт с кожата и лигавицата;

Препарати за гаража и работлницата – най-често съдържат опасни разредители и могат да се изпаряват. Това ги прави изключително опасни за вдишване, особено от най-малките;

Препарати за двор и градина – колкото и хубава работа да вършат в вора и градината, за саксийните растения на балкона, те са силно отровни. Все пак трябва да се борят с болестите и вредителите по цветята ви. Винаги сухранявайте тези туби на недостъпни места за децата. Обърнете внимание и на самите растения, които гледатеу дома. Сами ще се изненадате, колко т тях могат да са отровни, въпреи, че красят безупречно домовете.

Scroll to Top