Кухнята фън шуй: правила и съвети

Кухнята фън шуй: правила и съветиЗа да седнат хората на вечеря около масата значение не оказват ъглите й, нито овалната форма. Реално масата е мястото, което ни събира, но това какъв е нейният дизайн, стил, материали на изработка са от значение дотолкова, колкото собственика има предпочитания.

Ако искате и вие разнообразие и позитивна енергия в дома, винаги може да опитате с Фън Шуй и във вашата кухня.

За да последните желаната обстановка и за вашата кухня, научете за фирмите с услуги, които да съдействат:

ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM – извозване на отпадъци.

OBSHTINI.COM – почистване на апартамент и жилище.

HAMALSKI.COM – хамалски услуги по изнасяне на товари.

А самата маса, от своя страна, трябва да е кръгла или овална. Острите ъгли предизвикват агресия и въвеждат в живота ни отрицателни, остри и режещи предмети – ножове, вилици, тирбушони и т.н. Също така, на нито един от членовете на семейството не се препоръчва да седи с гръб към вратата. Така може да изтича неговата енергия Чи.

Ако това не може да бъде избегнато, на прозорецът трябва да виси сувенир с вятърни камбанки. Също така е забранено всички повърхности на мебели и домакински уреди да са отразяващи. Според теорията на Фън Шуй, огледалото в кухнята разбива човешката размисъл, и по този начин може да се счупят за благосъстоянието и хармония в дома.

Мивката за миене на съдове и хладилникът принадлежи на елемента Вода. Тъй като те трябва да се намират в северната част на стаята, водата може да им даде своята подкрепа. И на запад или север-западната част от тях може да запази елементът на метал, така че ако мивката е изработена от метал, по-добре е да го поставите в тези части.

Кафе машина, микровълнова печка, миялна машина, печка, тостер принадлежат към елемент пожар, следователно те не трябва да се поставя в близост до обекти с водите елемент – мивка и хладилник. Готвенето става най-добре в конвенционална пещ, но не в микровълнова печка. Най-доброто нещо, което би било е да се изостави напълно. Фактът, че микровълновата е основен дистрибутор на електромагнитно поле се отразява неблагоприятно не само на тялото, но и на човешката душа. Поради тази причина, използването на газов котлон е предпочитан от много домакинства.

Интериорен дизайн

Цветът на кухня Фън Шуй може да даде светлина и в студени цветове: синьо, светло жълто, зелено, светло бежово, светло кафяво, бяло. Организиране на кухнята в червено и оранжево не се препоръчва. Ако предпочитате ярки цветове, те трябва да балансират спокойни цветове на стени и декорни елементи.

Кухнята Фън Шуй не трябва да бъде осветена с луминесцентни лампи. Не само, че такава светлина се отразява неблагоприятно на нервната система и очите, но също така може да подобри кръвното налягане и да се появи главоболие. Ако имате у дома флуоресцентна светлина, разредете с най-малко една флуоресцентна светлина. Желателно е, през нощта и през деня стаята да се изпълни с естествена светлина. Ето защо е необходимо да се откажете от масивните пердета, щори и завеси, които предотвратяват проникването на слънчева светлина. Прозорците трябва да са чисти и добре измити, за да проникват слънчевите лъчи. Като за изкуствено осветление е желателно да се избира светъл и разнообразен десен.

Всичко това и още много е възможно и във вашия дом. Достатъчно е само да го пожелаете

Scroll to Top