Как да поискаме повишение

Как да постъпим пред работодателя и да си извоюваме желаната позиция, а с нея и заслуженото възнаграждение?!

Често при създалите се условия, забравяме да отстояваме качествата си на работното място, а в много от случаите правейки се на честни, праведни и коректни се оказваме дори на улицата без работа, без финансовата независимост и с потъпкано самочувствие.

Въпросите свързани с кариерното развитие са една безконечна тема, отговорите, на която са дело не само на работодатели и институции в защита правата на работещите, но и област от човешката психология. Вижте как да подпишете своето повишение: https://www.office1.bg/FABER-CASTELL+N%60ICE+%D0%A5%D0%98%D0%9C%D0%98%D0%9A%D0%90%D0%9B%D0%9A-c4651-a1005140293/.

И все пак може и при вас да е настъпил момента, в който години наред сте градили име, доказвали сте се на работното място, а сега остава само така мечтаното повишение. Нормално е след дългогодишна отдаденост за една и съща компания да настъпи момента, в който да поискате по-висока длъжност или по-висока заплата. Все пак човешката същност така е създадена, че вечно да се бори и да търси по-доброто, да достига по-високи върхове и да покорява нови хоризонти.

Поемете инициативата – важно е да сте уверени в качествата, таланта и трудолюбието си, с това няма да се налага да отлагате разговора с шефа. Уговорете среща с него, като уточните ден и час. Имайте в предвид, че откровеността в отношенията е печеливша страна, а за да е вашата страна бъдете открити, ясни и точни в исканията. Винаги започвайте разговора по отдалеч, като информирате за постижения в най-скорошно време, представете своите интереси и бъдещи планове, подчертайте върху желанието си за кариерно развитие и усъвършенстване. Добре е в първата част от разговора да доловите как е настроен работодателя спрямо вас, дали е запознат и дали оценява личният ви принос за фирмата. В случаи, че е добронамерен и цени успехите ви ще е много по-лесно да продължите разговора;

Представете амбицията и намеренията си – в течение на разговора за повишение в службата, стигате до момента, в който ясно трябва да се изкажете, какви са намеренията и желанията ви. Много хора в този момент на разговора ще се опитат да сменят темата от неудобство да започнат с исканията. Не се отказвайте и вие. Малко са началниците, които на своя глава ще кажат, че ви повишават, само заради заслугите ви. Нито по отношение на заплата, нито на по-добра позиция ще се сети някой в днешно време да предложи повишение на заплата или дори да има такива случаи, те са все по-редки. Не очаквайте и, че работодателя сам ще се сети, че вие сте амбициозната личност, от която компанията има нужда за по-високо място в йерархията. Един от правилните подходи в този етап на разговора за повишение е да изтъкнете степента на значимост на работата за вас, развитието на компанията и вашите виждания и мотиви за израстване там. Поискайте повишение след изказване на всичко споменато. Ето някои еко приятелски съвети за разполагане на офис мебели: http://wallpapers3.com/bg/blog_bg/241-%D0%B5%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8.html.

Добре е да намерите благоприятната среда и тогава да „стреляте“. Не е добре нито да прекалявате с похвалите, нито да скромничите. Работодателите не харесват еднакво, както самохвалковците, така и неуверените. Ако фирмата, където работите може да осигури нужното поле за развитие, ако работодателя цени кадърни, перспективни и работливи кадри, то сега е вашият час и няма пречка да не пожелаете своето повишение.

Scroll to Top