Как да бъдете професионален писател – Freelance

копирайтър, сеоИма само един начин да бъде професионален писател на свободна практика: Бъдете професионалист.

Ако искате да пробиете в писане на свободна практика и да печелите пари чрез своя талант и умения, може да пробвате професия Freelance. Актът на професионалист от викинг се състои в това да не се мислите за професионалист, но да пишете като професионалист.

Кажете на потенциалните клиенти това, което ще направят. Бъдете точни и кратки. Покрийте всичко и да предоставете всички детайли. Вижте курс по имидж.

Задайте въпрос за проекта. Покажете интерес и внимание, точно това, от което се нуждае клиента.

Осигурете отлично обслужване на клиентите. Половината от това да бъдеш професионалист е връзката с клиента. Отговорете на имейли и разговори в най-кратък срок и колкото е възможно, дори ако това означава да кажете, че ще се върнете по-късно.

Останете отворени към договаряне на цените. Клиентите често искат да се пазарят по цените и това е приемливо. Знайте си границите все пак. Не използвайте проценти, защото всеки път ще се чувствате задължени. Някои клиенти са много умели в процентното договаряне, така че не забравяйте, понякога е по-добре да си тръгне.

Дръжте клиенти, информирани за това къде се намирате в техния проект. Останете отворени към тях, дори и след завършване на заданието.

Осигурете възможно най-добрата работа, оптимизация и възможно най-качествено, оригинално и запленяващо съдържание. Повърхностност и бързане не се лансират, а и правят в работа и грешки.

Никога не бъдете 100% уверени. Винаги има място за подобрение и винаги нещо ново, на което да се научите. Без значение колко сте добри, никога няма да бъдете перфектен.

Помолете клиента за обратна връзка, добра или лоша. Лошата обратна връзка не е отражение на вас, лично. Лошата обратна връзка е добър показател за това къде можете да подобрите уменията си. Бъдете щедър и благодарен на всеки клиент, за да ви покажа това, което работите.

Нека клиентите знаят, че ако искат нещо да се промени сте готови да преразгледате работата си. Писането е субективно; това, което един човек си мисли, е фантастично, а друг не. Бъдете готови да се преразгледате работата си, за да се поберете според нуждите на клиента.

Благодарете на клиентите. Фактът, че сте разглеждани като потенциален доставчик на услуги, е нещо, което трябва да цените.

Може да откриете, че не сте най-добри в преговори или да предлагате обслужване на клиенти. Това не означава, че трябва да се откажете от своите надежди да бъде професионален писател на свободна практика. Има изобилие от предприятия, които работят с екипи от писатели. Това е ситуация, в която всички печелят наоколо.

Scroll to Top