Дайте нов живот на стария си диван

В непосредствена близост до леглото, дивана в хола е едно парче от всички мебели в дома, които най-много се амортизират.

Диванът използваме всички, докато гледаме телевизия, за гледане на филми, писане на домашна работа, хранене, релакс, дори дрямка. Подобно на леглото, там може да дойде време да се пенсионира и тогава ще трябва да се замислите за това кой извозва. Вижте повече за почистване на мазета и тавани

Какво става, ако възглавниците все още не са изживели живота си или тъкмо обратното, ако дунапрен, текстил, подла кътници са изхабени и стари, но корпуса има още надежда.

Вашето канапе, може да получи право на нов живот. С изхвърляне на мебели, помислете за стария си диван.

Декор Акценти

Един стар диван може да има няколко стратегически разположени акценти. Ние говорим за възглавници и одеяла, а щом искате да им се радвате по-дълго, облечете ги в сменяеми капаци. По този начин можете да поддържате възглавниците свежи и дори промяна на цветовете за сезона да бъде сведена до минимум.

Калъфи за Дивани

Тапицерията на дивана може да бъде изработена от различни материали. Най-добре е тя да е от здрави нишки и по-тъмни цветове, които не се захабяват лесно. Избягвайте шумни пластмаса покривала Вместо това, погледнете за някои видове смели и ярки възможности за диван. Това ще ви позволи да се създадете нов облик.

Реформи на стар диван

В екстремни случаи, диванът може да се тапицира отново. Това е може би работа на професионалистите. Преди да направи инвестицията в претапициране, уверете се, че рамката е обновена. Тя може да бъде, че просто под вида на възглавнички, плънка и т.н. Това със сигурност ще бъде по-достъпно и по проект можете да направите сами. Има изобилие от „празните“ възглавнички, които можете да сменяте дори за разнообразие в целия интериор.

Преместване на диван

Колко време диванът е бил в сегашното си положение? Ако не сте се занимавате с пренареждане на мебелите в хола, може да помислите и за изцяло нова атмосфера. Същото може да се каже и за пребоядисването на стаята. Вашият диван може да не се промени, но ако позицията на стените изглежда различно или искате нещо по-различно от едно разместване, то опитайте с наемане на транспорт, товарни превози.

Оставете или подарете

Има някои случаи, в които да сте крайно решени да купите нов диван. Тогава потърсете алтернативи къде да дадете стария диван на някой, на който ще му е от полза за нов живот в друг дом. Помислете за дарения за благотворителност.

Scroll to Top