Какво да търсите в античния трактор

Тракторите са се променили много през годините от машини ранните паросилови до ефективни, модерни трактори с нови системи за безопасност. Много хора се интересуват от античните трактори, като начин да се учат и да празнуват история или от сантиментална привързаност към машините от детството си. Други хора просто намират старите трактори за полезни. Макар че със сигурност хора ценят антични трактори, както за тяхната стойност, така и заради полезността им, всъщност закупуването на подобна машина за използване в стопанствата е много по-различна. Вижте и как да си купите части за трактори, ако вече имате стара машина.

Различните приоритети за двете употреби водят до съвсем различни съображения за купувача. Ценен шоу трактор може да се окаже безполезен за една работа, докато голям работен трактор може да наложи малко или никаква стойност за колекционерите. В резултат на тези две категории трябва да бъдат разгледани отделно. Една друга трета категория, трактор на конкуренцията, не е покрита изцяло. Такъв може да има други ползи и трикове в търговията.

Колекционни антични трактори

Античните трактори, използвани за шоута обикновено могат да се движат и да се използват в демонстрационни събития и други развлекателни дейности. Има две причини да не се използват колекционерски трактор за земеделие. Най-важната причина е, че античните трактори липсват съвременни системи за безопасност, като щанги и предпазни колани.

Защо се колекционират трактори

Освен възможността за печелене на пари чрез продажба на други колекционери, причината да се събират често има много общо с детските спомени. Много хора събират машини от типа по-нови машини, по-стари машини, парни задвижвани трактори или керосин, задвижвани с трактори над сто години. Много колекционери се специализират в дадена марка. Всичко това е въпрос на личен избор.

Scroll to Top