Най-добрите плажове на световни градове

Как да се съчетаят почивка плаж и удоволствията на живот в големия град? За да прекарате почивката не само на плажа, изберете един от най-добрите курорти на града в света. Като прекрасен бонус към разглеждане на забележителности, пазаруване и нощен живот, ще получите по златист пясък и звук на вълните. Културният шок е гарантиран! Разбира се, градските плажове никога няма да са толкова удобни и камерни като тези далеч натоварени летища и градове. Но ако ви харесва ритъма на големия градски живот в съчетание със звука на вълните, градските плажове ви очакват.

  1. Лос Анджелис, САЩ (Pacific)

Лос Анджелис не се нуждае от коментар. И накрая, но не на последно място Града на ангелите е известен със своите великолепни плажове, познати на всички чрез филми и телевизионни предавания. „Santa“ от Моника предлага мекотата, която иска да се получи от реална Калифорния. Намира в близост до Дисниленд, Studio Universal, района на Бевърли Хилс и разбира се, Malibu. Santa Monica е чудесна пътека за феновете на ролкови кънки и място за среща на кея. Тя е още рай за сърфистите. Като цяло, по същия начин е и привличането на Лос Анджелис, както и множество силиконови красавици.

  1. Брайтън, Великобритания (Ламанша)

Днес Брайтън е повече от просто курорт за британците. Тук идва много лодки, морска промишленост и добре развита зона. Култовото място на 1960 оживя, а най-добрият плаж е навсякъде. Проблемът е, че през лятото няма място дори ябълка да падне.

  1. Сидни, Австралия (Pacific)

Лесно е да се види защо Сидни привлича все повече туристи, отколкото в столицата на Австралия, Канбера необичайна архитектура, оживен нощен живот. Този град е в сърцето на страната. За тази девствена природа в Тихия океан, който буквално се разпада на вълните, стъкло и бетон се намират небостъргачите. Най-добрият плаж – Bondi Beach, истински магнит за любителите на водни спортове и партии. Между другото, предлага отлични условия за сърф.

  1. Мумбай, Индия (Арабско море)

Мумбай това е финансовата и индустриална столица на Индия, но също така и родно място на Боливуд. Мумбай е един град на контрастите. От една страна, огромните лъскави небостъргачи на бизнес центрове от друга – бедността и спадът на Мумбай. Мумбай е градът, разположен по протежение на най-известния местен плаж Juhu. Тук се намират скъпи магазини, кафенета и нощни клубове. Плаж Chowpatty, предлага магическа атмосфера индийски карнавали. Когато слънцето залязва над морето, започват традиционните местни дейности: астрологически четения, театрални представления, шоу с маймуни, йога сесии – всичко директно върху бял пясък.

  1. Венеция, Италия (Адриатическо море)

Венеция просто трябва да влезе в петте най-големи плажни градове. Романтична атмосфера от града, красива архитектура, голямо историческо и културно наследство, както и един от най-добрите плажове в Европа – Венеция заслужава да бъде посетена като курорт. Това е венециански тайна, която се казва остров Лидо. Само 10 минути с лодка и може да се отдалечите от популярните туристически атракции и може да получите на тази малка площ земя, където всички обичат да си починат като европейско семейство. Най-добрите частни плажове на това място са Екселсиор и „Des Bains“ (собственост на хотела), но в града също е много приятно и за всеки.

Scroll to Top