6 неща, които трябва да знаете за климатика, за да получите максимума от него

климатик за охлажданеКлиматикът се ползва най-вече, когато е топло, а за да го имате за дълго е добре да знаете какво, как и кога. Само така ще можете да сте сигурни в правилна профилактика и поддръжка, функциониране. Тук са шест основни точки, които информират собствениците за това как да правят нещата, за да имат ефективни климатици:

  1. Какво важно има около един климатик?

Климатичната система е всичко, от което зависи контролиране влажността на закрито и поддържане топлинния комфорт.

  1. Как действа един климатик?

Климатикът е в помощ за преминаване на топлината от вътре навън. Двигателят на вентилатора избутва топлия въздух през студените тръби с помощта на изпарителна намотка. Към климатика има бобина изпарител пълна с хладилен агент, който охлажда тръбите. Разберете за как се прави избора на климатик.

  1. Какви са функциите на AC Филтри?

Филтърът на климатика премахва от въздуха всякакви частици и отломки като вентилатор мотор, разпределител чрез тръбната система. Важно е да се проверява редовно и разглежда филтъра. Филтърът, който има тежки натрупване на отломки могат да се запушва, което повишава устойчивостта и намалява въздушния поток. Повечето производители препоръчват подмяна на филтъра на всеки три месеца.

  1. Как да се увеличи енергийната ефективност?

Често, един от най-простите неща, които можете да направите, е да запечатите спукани тръби. Подмяна на замърсени филтри, почистване на изпарителя бобината и поддържане на вентилатора също ще помогне. Уверете се, че извън кондензацията няма запушена тръба и има добър въздушен поток около уреда. Колкото по-висок рейтинг SEER (сезонна енергийна ефективност Рейтинг), толкова повече спестявания на разходи, по отношение на консумацията на хидроизолация ще имате.

  1. Намаляване на потреблението

Намаляване на вътрешните натоварвания може да се постигне чрез изключване на нежелани електрически уреди, осветление и други уреди. Ако е възможно се използват изгорели вентилатори за елиминиране на топлина от кухни и други помещения. В някои случаи, големите вентилатори могат да бъдат използвани за подобряване на въздушния поток и охлаждане. Разберете и за климатици с безплатен монтаж.

  1. Правилното охлаждане

Подходящата вентилация е от съществено значение. Без достатъчно проветряване, въздухът в помещенията може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Експерти посочват, че въздухът в жилището трябва да се сменят на всеки 3-4 часа. По-старите домове имат тенденция да имат вентилация в стени или тавани. Новите жилища често изискват механична вентилация.

 

Scroll to Top