Аклиматизация на твърда настилка

Когато дърветата са нарязани, трупите могат да съдържат 60-90% влага (вода). По време на процеса на производство режещите трупите в бордовете на производителите трябва да премахнат тази вода от дъските до 6-12%, което се равнява на нормалните 40-55% нивата на относителна влажност, намерени в здрави домове.

Ако твърда настилка паркет е инсталирана без аклиматизация в домашна среда, която има по-високо съдържание на влага, то подът ще адсорбира излишната влага и ще разшири размера.

Това разширение, може да доведе дъските до подуване. Такова подуване често се образува и при вратите на места с по-високите нива на влажност през пролетните и летните месеци? Същата врата ще се отвори лесно по време на по-сухи есенни и зимни месеци.

Когато обаче периодите са влажни подуването може да затрудни не само отваряне и затваряне, но и преминаването в областта на паркета. Това може да се предвижда по-рано с изрязване на отвора най-отдолу на вратата, за да не надрасква паркета. Направете консултация за песъкоструйна техника.

Ако твърда настилка е инсталиран без аклиматизация, то много вероятно е дъските са променят размера си и това да обърка монтажа. Вижте за италиански мебели за дома в съчетания с интериора.

Някои разширявания и свивания са нормални и се характеризират с тук-там вендузи, а някои остават като зейнали по време на сезонната промяна. Твърдата настилка, която показва незначително количество вендузи може да се върне отново в нормално състояние по време на сезонната промяна.

Аклиматизацията помага да се балансира скалата по отношение на това колко ще се промени по-късно. За да допринесе това за равновесието е много важно да се позволи на новозакупените твърди подови настилки да се аклиматизират към новите условия и среда. Този период най-често трябва да трае за 1-2 седмици, преди инсталирането му. По време на инсталацията е също от решаващо значение, за да остави пространството между 3/8 -3/4 от всички стени.

Как да разбера относителните нива на влажност в дома?

Има малки и евтини цифрови влагомери в повечето магазини, които показват относителните нива на влажност в дома. За да се опита каква е стабилността на средата за вашата твърда настилка се препоръчва по време на по-високите нива на влажност на пролетта и лятото да се ползва климатик или де-овлажнител, за да премахне влажността. По време на сухата есен и зима в отоплителния сезон е препоръчително да се използва овлажнител за добавяне на влага във въздуха. Ако се нуждаете от фирма за почистване, научете повече тук.

С помощта на цифров влагомер ще се измерят най-точно относителните нива на влажност, в рамките на дома. Относителната влажност, която трябва да се поддържа е между 40-55% за твърди твърда настилка и 30-60% за други инженерни настилки. Всякакви продължителни високи или по-ниски нива на относителна влажност могат да предизвикат разширяване или свиване на твърда настилка.

Scroll to Top