Топ нещата, които трябва да имате в колата си

За най-добрият плана, за най-лошото време, когато сте на път, винаги трябва да сте подготвили автомобила. Няма значение какъв е моделът, ако нямате необходимата му „екипировка“.

Кои са топ нещата, които всеки водач на МПС трябва да притежава в автомобила си, научете сега:

Освен храна и връхна дреха, без които навярно вече сте се научили да взимате за из път, в колата си винаги трябва да имате:

Аптечка за първа помощ – не е нужно да имате цял арсенал от сложни медицински уреди. Достатъчно е аптечката ви за път да е оборудвана с всичко от първа необходимост, в това число за оказване на спешна медицинска помощ. Нямате си и най-малка представа, колко много може да ви е от полза дови в дребни ежедневни ситуации на пътя.

GPS или пътна карта – понякога сложните детайли са толкова много, че улисани в работа и ангажименти, може напълно да се загубим. Това се е случвало и на най-добрите шофьори, така, че винаги имайте със себе си GPS или поне старият познайник пътна карта, която да стой в жабката на автомобила.

Масло – в студен климат и лоши условия на пътя, коли всяка година се нуждаят от подкрепа. Ето, защо винаги носете туба с масло за двигателя, за да не изпаднете в трудност. Добре е да разполагате и с поне един комплект Спортни филтри, за всеки случай.

Въже – това може ад ви се стори глупаво, но никога не се знае кога и някого може да е от полза. Ако имате късмет и никога не ви се случи да закъсате с автомобила, не се знае, дали няма да срещнете друг шофьор, на който да сте от полза.

Крик и резервна гума – целият арсенал инструменти, в това число така важният крик са без нищо, ако в колата си нямате резервна гума. И моля не мислете, че на вас няма да се случи. Статистиките сочат, че всеки 3-ти шофьор на пътя е претърпял неудобството от спукана гума. Така, че спестете си излишни главоболия.

Scroll to Top