Мета описания: какво, защо и как

Мета описания – Звучи сложно, нали? Преди няколко години за повечето потребители това означаваше нещокато код, но днес е повече от значимо за всеки собственик на сайт. Вижте тук за: изработка на сайт.

Мета описания, въпреки техния стереотип, могат да бъдат разделени в сравнително прост начин. Колкото повече съдържание създам и по-нататъшното се ровим във входящи маркетингови методологии, толкова повече осъзнава колко важни са мета описанията и как мощните мета описание могат да направят пауза.

Първо най-важното: Какво е Meta Description?

Експерти  MOZ обясняват мета описания  като „HTML атрибути, които предоставят кратки обяснения на съдържанието на уеб страници. Мета описанията са тези няколко изречения под заглавието, които описват резултатите от търсенето.

По принцип мета описание е това, което е готово да помогне на търсещия да реши дали да кликнете върху линка на страница, статия или уеб. Мета описание  помага да убеди читателите да изберат вашия сайт и съответстват на тези думи използвани в заявката за търсене. Нищо прекалено сложно, нали?

Наистина ли се нуждаете от Meta Description?

Няма причина да изобретяваме колелото, когато насреща имате доверени експерти по seo оптимизация.

Краткият отговор на „Имате ли нужда от Meta Description?“ е Да. Ето защо е добре да направите едно пътуване към себе си или:

1) Увеличаване честотата на кликване и подобряване посещенията от органичното търсене.

2) Това дава право на точната информация в точното време.

3) Увеличаване посещения от социалните мрежи.

4) Използва, за да „продава“ съдържание

Какво прави мета описанията Мощни

За всеки блог, онлайн магазин, уеб страница, сайт, следваме най-добрите практики за създаване на съответното мета описание. Това става по няколко начина:

С убедително съдържание;

Използване на Ключови думи;

Поставяне и преследване на цел;

Да се ​​избягва Дублиране;

Премахване на букви и цифри

В някои случиа, може да звучи сложно, но реално е доста просто. Ако имате страница, която изброява няколко статии може да се чувствате по-уверени, че правилните хора ще намерят правилната информация от вас, в точното време.

Scroll to Top