Химикали и токсични материали в някои видове матрак

Съществуват ли някакви нетоксичен видове матрак. Това е въпрос, който вълнува много потребители.

Според докладите, които открихме, синтетични и естествен латекс с пяна се появяват, за да предложим най-сигурният залог, когато става въпрос за избор на нетоксичен матрак. Ето няколко полезни насоки за избор на най-здравословното леглото:

Синтетичен латекс съдържа по-малко химикали от пяната с памет, въпреки че често се смесва с роднина и полиуретан. За да се гарантира, че получавате най-доброто от матрака, търсете 100% естествен латекс. Избягвайте легла с латекс върху полипропиленова пяна, тъй като те почти винаги съдържат токсични химикали и лепила.

Само латекс в течно състояние, под вида на гел може да бъде сертифициран биологичен вид за матрак. Ако матракът е сертифицирана като органичен трябва ад се постави под въпрос валидността на техните характеристики.

Въпреки това, покривни материали, като памук могат да бъдат сертифицирани за биологични и органичен памук, който ще елиминира пестициди и други химикали. Уверете се, че продуктът има органично сертифициране от признат орган.

Някои видове сертифициране означават, че продуктът е сертифициран да бъде свободен от вредни химикали.

Вижте за матраци, които използват вълна или коприна като противопожарни бариери, а не химикали.

Препоръка за матрак Тед

Въз основа на горните критерии, ние препоръчваме Тед матраци 100% натурални, органични латексови матраци. Те не съдържат никакви вредни химически добавки.

В живота и ежедневието сме изложени на толкова много токсични химикали за един ден и на последно място искаме да ги намираме в своите легла. Като време за изследвания, което се случва във вашия дом ще ви предложи спокойствие и по-сладки сънища. Използвайте тези съвети при пазаруване на най-добрия безопасен и нетоксично матрак.

Scroll to Top