Дизайн на кухня – всекидневна

Голямото пространство се оформя по-лесно, отколкото миниатюрната кухня. При чудесна изходна планировка, може да помислите за дизайн — проект на кухня с всекидневна.

Дизайнерските решения винаги са предвидени с увеличаване на площта на кухнята — всекидневната за сметка на присъединения остъклен балкон. Това позволява, да се засили природното затопляне на помещението: големият балконен прозорец ще направи тази стая най-светлата във вашия дом. Освен това, ще получите допълнително пространство, което не е никак малко. И накрая, под прозоречната част на стената, ще обезпечава необходимото зониране — работен ъгъл, който ще отделя столовата от кухнята.

Доколко дизайна на кухнята — всекидневна да пропуска повече слънце, ще трябва в проекта да съответства използването и оформлението на студена, зелено-синя гама. На фона на пастелно — неутралната стена цвят на столовете в тревисто зелено изглеждат особено сочни и ярки. Избирайте модели със сменяема тапицерия, като столовете може да са с кожени или пластмасови облегалки — така за тях ще може да се грижите по-лесно.

Обърнете внимание на това, как да проектирате осветлението в кухнята — всекидневна. Помещението е голямо, затова едно осветление в центъра на стаята ще бъде явно недостатъчно. Дизайнерите ще ви предложат независимо осветление във всяка зона: над обеднената столова и кухненския бокс — а, може да има вариант за обща система за осветление базирано на токо – проводимостта. В резултат на това вие ще получете възможност да управлявате светлината в стаята от всеки ъгъл, например, когато гледате филм.

Имайте предвид, че е неудачно да поставите бял диван в кухнята — всекидневна. Такива модели при внушителен размер на помещението буквално ще се «размиват» в пространството.

Ако още веднага си поръчате няколко подменящи се тапицерии на меката мебел вие няма да имате проблем с почистването.

Данните за дизайн на проект кухня — всекидневна предполага идея за визуално зониране. За това кухненската гарнитура се отделя от меката мебел. Получава се допълнителна повърхност за приготвяне на храна: домакинята може да гледа телевизор заедно с домашните, като не се отделя от кухненската работа. Ако «пожертвате» вместителните полици, стойката за бар може да се превърне в удобен ъгъл за закуска.

Scroll to Top