Кратка история на автомобила

През 21-ви век почти няма човек, който да няма шофьорска книжка. Вече все повече хора разполагат и с автомобили. Стана така, че хората са по-малко от автомобилите. В това разбира се няма нищо лошо. Не мислимо е да се живее без тях. Но замисляли ли сте се кога всъщност е възникнал автомобила и какво е неговата история?

Преди да ви запозная с нея, тук може да разгледате съвременните спирачки за леки автомобили и прилежащи части: https://autoprofi.bg/nakladki-rachna-spirachka.html.

Всъщност на малко хора е известно, че автомобилът е произлязъл от колелото и това се е случило някъде около 3-тото хилядолетие пр. Хр. В същото време в Близкия изток хората масово са използвали колесници теглени от коне. Няколко са имената на видни учени, които са свързани с началото на автомобила. Първият е Роджър Бейкът, които прогнозира създаването на автомобил, които се задвижва сам. Леонардо да Винчи е човекът, които първи прави скици на автомобил, а пък друг изтъкнат за времето си инженер създава автомобил задвижван от вятъра. Първия прародител на днешните двигатели с вътрешно горене е бил двигател задвижван от възпламеняващ се барут. Негов създател е Кристиян Хюйгенс.

В последствие вече двигателите постепенно започват да се усъвършенстват и през 1769 е направена първата демонстрация на триколка, която се задвижва от парен двигател. Демонстрацията е направена от Никола-Жозеф Кюньо. Една от най-важните крачки ви историята на автомобила е направена през 1885 година в Германия. Тогава е създадена първата триколка от Карл Бенц. Той е собственикът и създателя на една от най-известните и до ден-днешен фирми за производство на автомобили, а именно Мерцедес-Бенц. 29 януари се приема за рождена дата на автомобила. Разгледайте още „Автомобилът като превозно средство“ на адрес: http://starakniga.com/2017/04/24/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

Интересен е фактът, че най-дългото пътуване с автомобила е направено не от мъж, а от жена. Съпругата на създателя на автомобила Берта Бенц. Това накратко е историята на автомобила.

Започналото се е с много опростени модели на автомобили, за да се стигне до днешно време с все по-модерни, сложни и мощни автомобили, който ни създават удобство и комфорт.

Ако търсите още интересни истории, то вижте повече тук: http://kotkata.eu.